Netflix | The End of the F***cking World

the end of the fucking world

Voor de 17-jarige James is het doden van dieren te saai geworden. Terwijl hij zich voorbereidt op zijn eerste echte moord, trekt de onbezonnen Alyssa zijn aandacht.

Meestal laat ik hypes aan me voorbijgaan. Toen echter ook mijn favoriete bloggers en journalisten begonnen te schreeuwen dat ‘The End of the F***ing World’ de beste serie op Netflix ooit was, moest ik wel luisteren. Of nu ja, kijken in dit geval.
Ik hou sowieso heel erg van Netflix en oké, eerlijk is eerlijk… ik had dolgraag willen zeggen dat ze ongelijk hadden. Gewoon, om een tikkeltje eigenwijs en lekker tegendraads te doen.

Maar helaas, op ‘The End of the F***ing World’ valt niks aan te merken. Niks. Echt helemaal nada. Noppes. Oké, jullie weten waar ik heen wil.

the end of the fcking world

Ik heb gelachen, ik heb gehuild. En ik kon niet wachten om net zo hard tegen iedereen te schreeuwen dat ‘The End of the F***ing World’ het beste op Netflix ooit is en dat ze deze serie onmiddellijk moeten beginnen kijken.

Want deze serie verdient dat. De geniale opbouw die langzaam als een monumentaal kaartenhuisje in elkaar wordt gezet, de ronduit gitzwarte humor, het ingewikkeld kluwen van de menselijke geest, inclusief alle onverklaarbare en zwaar irritante emoties. Yep, I’m talking to you Alyssa.

‘The End of the F***ing World’ is een stukje genialiteit die de tragedie die liefde soms kan zijn weergaloos op het computerscherm knalt. Zonder zichzelf ook maar één seconde serieus te nemen. Als je het mij vraagt: belachelijk briljant.

En extra leuk, met slechts 8 afleveringen van 20 minuten is deze serie ook nog eens bijzonder bingewatchwaardig

Denk jij wat ik denk? Popcorn in de aanslag en GAAN!

Geef een reactie

Instagram
8   84
11   126
8   70
4   98
13   110