Netflix tip | 5 geweldige redenen om Eat, Pray, Love te kijken

Natuurlijk had ik al van het boek Eat, Pray, Love gehoord, maar om de een of andere reden (vermoedelijk een oneindige TBR stapel, you know what I mean) heb ik het nog nooit gelezen. Toen ik enkele dagen geleden merkte dat de verfilming met Julia Roberts op Netflix stond, was ik dan ook meteen dolenthousiast.

Eén muisklik en een pot Ben & Jerry’s later was ik helemaal klaar voor Eat, Pray, Love! En zoals de titel al een beetje doet vermoeden… ik was er helemaal dol op. Waarom ook jij nú deze geweldige film moet kijken? Ik geef je 5 goede redenen!

1. De indrukwekkende cast

Julia Roberts, James Franco, Javier Bardem,… Zoveel grote namen moeten toch haast een topfilm opleveren, niet? Hoewel ik het boek niet gelezen heb, en dus niet veel kan zeggen over de casting van Julia Roberts als het boekpersonage Elizabeth Gilbert, vond ik haar acteerprestaties bijzonder indrukwekkend. Ik geloofde elk woord dat ze zei, en dat maakte dat ik echt in de film zat.

2. Pizza in Napels

Ik ben al een keertje in Rome geweest en werd net als Elizabeth helemaal verliefd op de stad. Je ziet in de film duidelijk hoe Italië langzaam maar zeker haar eerste wonden heelt. En die overheerlijke pizza in Napels? Daar heb ik nu ook wel zin in!

3. Locaties om bij weg te dromen

Wanneer Elizabeth haar reis verderzet naar verrassend India en wondermooi Bali krijg je absoluut zin om ook je koffers te pakken. Je ziet hoe moeilijk ze het soms heeft, maar ook hoe ze steeds nieuwe en fascinerende mensen leert kennen. Na het kijken van deze film vraag je je af waarom jij er ook niet op uit trekt om de wereld te ontdekken! Ticketje richting Bali, please!

4. Het avontuur

Elizabeth stort zich duidelijk in het onbekende. Wanneer ze haar vertrouwde leven achter zich laat, weet ze niet precies wat ze daarvoor in de plaats zal krijgen. Samen met haar ontdek je de fascinerende nieuwe wereld die voor haar opengaat… Eat, Pray, Love is dan ook een film die de avonturier in jezelf wakker maakt.

5. De herkenbaarheid

Wie net als mij last heeft (gehad) van een quarterlife crisis of dertigersdilemma herkent zich vast in de situatie waarin Elizabeth zich bevindt. Ze heeft alles waar ze maar kon van dromen maar voelt zich toch enorm ongelukkig en leeg vanbinnen. Is dit nu niet wat ze altijd al gewild heeft? Omdat ze niet weet wat ze met haar leven aan moet, trekt ze eropuit. Om terug te leren eten, bidden, liefhebben.

Score: ★★★★★
Bekijk de trailer van Eat, Pray, Love hier.

Geef een reactie

Instagram
8   84
11   126
8   70
4   98
13   110