Is Toulouse een leuke stad?

Toulouse is een hippe smeltkroes van culturen. Toen ik enkele dagen geleden met mijn vriend en ouders een reisje naar het zuiden van Frankrijk maakte, wist ik echt niet waaraan ik me kon verwachten. Al snel bleek de stad bijzonder divers en levendig te zijn.

Toulouse wordt ook wel la ville rose genoemd. En hoewel de gebouwen eerder oranje dan roze zijn (snuf!) doet de stad zijn naam toch eer aan. Liefhebbers van architectuur zullen deze stad dan ook zeker weten te smaken!

In de buurt van de bruggen kan je heerlijk relaxen en genieten van een streepje muziek door een straatmuzikant. Toch merk je overal dat Toulouse een van de grootste steden van Frankrijk is. Kijk dus zeker niet verbaasd op wanneer je een bedelaar of een ingeslagen winkelraam tegenkomt. Je bevindt je namelijk in een grootstad, inclusief alle voordelen en nadelen die daarbij horen.

Hoe weet je dan of Toulouse wel iets voor jou is? Simpel! Ben je dol op steden als Parijs of Antwerpen? Dan valt ook Toulouse vast en zeker bij jou in de smaak! Ga shoppen in een van de vele winkels of probeer enkele van de hippe eettentjes uit die deze studentenstad te bieden heeft. De lokale specialiteit die je moet proberen? Eendenconfit of cassoulet toulousain. Ben je een zoetekauw? Dan weten de typische snoepjes met violetjes je zeker te verleiden!

Kortom, laat je betoveren door bouwwerken uit de renaissancetijd, kuier langs de gezellige kades aan de Garonne en bewonder de prachtige eeuwenoude kerken. De stad met zijn vele zachtroze stenen heeft heel wat te bieden! Ben je op zoek naar een korte citytrip? Of wil je op weg naar Spanje even in Toulouse stoppen? Dan zal deze bruisende stad je niet vervelen!

Mijn Toulouse tips

Wat eten? Heerlijke frietjes en een burger bij Hippopotamus
Waar overnachten? In het fantastische 5* hotel Pullman Toulouse Centre
Wat doen? Maak een stadswandeling langsheen Canal du Midi, Basilique Saint-Sernin, Place du Capitole en Musée des Augustins

Share:

Geef een reactie

Instagram
8   84
11   126
8   70
4   98
13   110