Waarom ik liever paperbacks lees dan e-books

Hoewel ik de laatste tijd steeds vaker mijn e-reader bovenhaal, blijft mijn liefde voor paperbacks toch nog altijd dat tikkeltje groter. Hoe handig (en goedkoper) e-books ook zijn… echt compleet voelt het niet.

Diep vanbinnen ben ik namelijk zo’n type dat een boek wil kunnen vasthouden. Dat het papier van de bladzijden wil kunnen voelen wanneer ik de pagina omsla. Dat wil genieten van de prachtige cover.

boekblogger

Wanneer ik dan toch voor een e-book kies in plaats van voor een paperback? Als er nog geen papieren versie bestaat bijvoorbeeld, of als ik niet zeker weet of een boek wel iets voor mij zal zijn. Een e-book is vaak nog een stukje goedkoper dan zijn fysieke exemplaar, en dat maakt de teleurstelling wanneer een boek tegenvalt toch nét dat tikkeltje minder groot dan weer je er pakweg twintig euro voor neergeteld heb.

Maar toegegeven, wanneer ik daarna merk dat ik het boek ge-wel-dig vind, schaf ik me soms alsnog de paperback aan. Want hé, een boek waar je zo van houdt, dat wil je toch gewoon in je boekenkast hebben staan? 😉

P.S. Toen ik op Facebook vroeg wat jullie zelf het liefst lazen, koos maar liefst 83% voor een paperback. Papieren boeken for the win!

Wat lezen jullie het vaakst: een e-book of een paperback?

Geef een reactie

Instagram
8   84
11   126
8   70
4   98
13   110