Het Rosie Project

rosie project

Het Rosie Project is een feelgood roman over de autistische Don en zijn wetenschappelijke zoektocht naar de ideale levenspartner.

Don Tillman geeft les aan de universiteit. Hij is buitengewoon intelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Via een vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan ontmoet hij Rosie: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waar Don als geneticus haar misschien bij kan helpen.

Graeme Simsion doet waar elke auteur van droomt: van het begin tot het einde de aandacht van zijn lezers vasthouden en ze moeiteloos onderdompelen in de leefwereld van zijn hoofdpersonage.

boekblog

Stel je je in het begin van het boek nog vragen bij sommige handelingen van Don, weet je tegen het einde perfect waaraan je te verwachten. Net als in het echte leven leer je Don beetje bij beetje beter kennen. En net als bij je vrienden kan je niet anders dan duimen voor de goede afloop bij zijn – soms ietwat onbeholpen – versierpogingen.

Het Rosie Project is een fijne combinatie van romantiek met een vleugje humor. Het resultaat? Een ontzettend schattig liefdesverhaal dat zonder twijfel een brede glimlach op je gezicht tovert.

★★★★

Het Rosie Project - Graeme Simsion

Roman, 336 pagina's, 2014

Luitingh-Sijthoff

 

Geef een reactie

Instagram
8   84
11   126
8   70
4   98
13   110