Boekrecensie | Op het slappe koord

Zodra Vanessa Gerrits liet weten dat er een chicklit van haar hand zat aan te komen, was ik ontzettend benieuwd. Zeker toen de cover reveal er kwam want geef toe, hoe prachtig is die? (Op mijn e-reader zijn het helaas grijstinten, maar neem gerust hier een kijkje voor de kleurenversie van de cover) Dankzij al dat roze ademt de omslag gewoon girl power uit. Heel toepasselijk voor een verhaal dat gaat over Cirque du Girl Power!

We hebben allemaal bagage, toch? Alleen sleept Marie die van haar letterlijk overal mee naartoe in een oversized handtas. Wanneer ze op een week tijd gedumpt wordt én haar job verliest, moet ze de feiten onder ogen zien: een 27-jarige met een troostdekentje gaat het echt niet halen. Toevallig komt ze terecht als kaartjesknipper bij een rondtrekkend circus – knalroze, 18-plus en ladies only. Hier heeft ieder zo z’n bagage. De sterke, excentrieke circusdames (en knorrige klusjesman Phabian) zetten haar vastgeroeste leventje helemaal op zijn kop. Maar hoe lang kan Marie haar geheim voor hen verborgen houden?

Eerlijk is eerlijk, ik vind het altijd een beetje eng om boeken te lezen van mensen die ik ook persoonlijk ken. Wat als het boek tegenvalt? Of het helemaal niet bij mij in de smaak valt? Gelukkig had ik al van bij de eerste pagina’s door dat ik helemaal niets had om me zorgen over te maken.

Ik wist al dat Vanessa een heel vlotte schrijfstijl had en ook haar hoofdpersonage Marie vond ik instant interessant! Nu heb ik zelf geen gigantische handtas met een troostdekentje in (alleen maar een gigantische handtas met veel snacks in) maar in sommige van Marie haar paniekaanvallen kon ik me echt goed inleven.

Hoewel ik nog nooit een bezoek aan het circus heb gebracht, zou ik meteen een kaartje kopen voor Cirque du Girl Power. I mean, what’s not to like… Oké ik had heel even mijn twijfels bij de tijger (wilde dieren in een circus vind ik altijd enorm zielig) maar gezien het verleden van zijn baasje denk ik dat dat gelukkig wel snor zit.

Wat ik heel fijn vond aan dit boek is dat mijn aandacht nooit verslapte. Het verhaal is heel vlot geschreven, heeft een goede spanningsboog en ademt echt feel good. Zeker wanneer de knorrige klusjesman Phabian in beeld verschijnt. Persoonlijk vind ik hem echt de ideale love interest. Zelf heb ik het bijvoorbeeld niet zo voor pakweg de gladde, arrogante zakenmannen in veel te duur maatpak van deze (fictieve én non-fictieve) wereld. Ik deelde dan ook echt Marie’s ergernis voor een bepaald persoon.

Mijn conclusie: Op het slappe koord is zo’n boek dat je nadat je het uitgelezen hebt, wilt knuffelen. Gewoon, omdat het zo’n leuk en schattig verhaal was. Omdat je het hoofdpersonage echt geweldig vond. Omdat de verhaallijn écht goed in elkaar zat. En, omdat je stiekem nu al aftelt naar het tweede deel.

No pressure ofzo Vanessa, maar mijn verwachtingen zijn na het lezen van dit boek echt torenhoog gespannen…

P.S. als copywriter wil ik ook even opmerken hoe goed de eindredactie was bij dit boek. Niets waar ik zo van gruwel als een boek dat vol tikfouten staat. Je mag deze taalnazi dus op haar woord geloven dat je je daar bij dit boek geen zorgen over hoeft te maken. Beloofd!

Score: ★★★★★
Op het slappe koord | Vanessa Gerrits | chicklit | 251 pagina’s
Je vindt het e-book en de paperback o.a. bij Bol.com.

Wat vonden jullie van deze chicklit?

Geef een reactie

Instagram
8   84
11   126
8   70
4   98
13   110