5 redenen om vaker een boek te lezen

Lezen is goed voor je! Ben je benieuwd welke voordelen je favoriete boek allemaal met zich meebrengt? Ontdek het snel hier.

1. Het is ontspannend

Niks is zo ontspannend als ’s avonds met een goed boek in de zetel kruipen. Hoe verleidelijk het ook lijkt om nog een extra aflevering op Netflix te kijken of om eventjes door je sociale media te scrollen… écht ontstressen doe je met een boek.

Tijdens het lezen vergeet je even alles om je heen waardoor je ook fysiek kan ontspannen. Dit gebeurt minder wanneer je tv kijkt of op je smartphone zit. Een onderzoek van Sussex University stelt dat 6 minuten per dag lezen je stressniveau al met 68% zou verlagen. Leuk, toch?

2. Je leert bij

Boeken bevatten een bron aan informatie. En dan hebben we het niet alleen over educatieve boeken. Ook fictieverhalen helpen je om de wereld om je heen vanuit een ander perspectief te bekijken en vergroten zo je inlevingsvermogen.

3. Je verbreedt je woordenschat

Hoe meer boeken je leest, hoe meer nieuwe woorden je tegenkomt. Altijd fijn om je woordenschat te verbreden! En heel handig voor de schrijvers onder ons: lezen helpt zo ook je schrijfvaardigheid te verbeteren.

4. Het is gezond

Lezen vergroot niet alleen je concentratievermogen maar zou volgens een Amerikaans onderzoek ook de kans op dementie verkleinen. Conclusie: lezen is gezond!

5. Het is gewoon heel erg leuk

En last but not least… Lezen is gewoon heel erg leuk! Dat gevoel wanneer je een eerste klik voelt met een hoofdpersonage, die spanning wanneer het verhaal zich begint te ontwikkelen of dat traantje dat vloeit tijdens een aangrijpend moment… Wat is er nu leuker dan je helemaal in een verhaal te verliezen?

Met welk boek duiken jullie vanavond in bed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram
3   72
13   91
5   96
6   99
8   125